Da bi vaša selidba prošla što je lagodnije moguće, preporučujemo da unajmite naš tim eksperata za pakovanje. Međutim, ako to želite da radite sami, možete da skratite posao ako pratite naša uputstva koja ćemo ovde izlistati:

Umesto da tražite po celom gradu pristupačni materijal za pakovanje, naručite sve što vam treba ovde. Mi imamo kutije za selidbe i streč i pucketavu foliju koja dostavljamo na vašu adresu.

Počnite sa pakovanjem nekoliko nedelja pre same selidbe. Ovo će vam dati dovoljno vremena da se organizujete tempom koji vama odgovara, i prema tome – eliminisaćete stres.

Očistite svoje ormane i ostave pre nego što počnete da pakujete, jer na taj način ćete brže pakovati kada za to dođe vreme. Umesto da prekidate posao da biste bacali nepotrebne stvari, fokusirajte se na to kako ćete da popakujete svoje stvari.

Ratosiljajte se stvari koje ne želite i koje vam ne trebaju. Shvatite ovu selidbu kao priliku da počnete ispočetka. Eliminišući sve nepotrebno, ne samo da ćete imati više mesta u vašem novom domu, već ćete i redukovati količinu stvari koju treba popakovati i transportovati.

Nemojte samo da sve potrpate u najmanji mogući broj kutija. Ako se potrudite da svaka kutija ne bude teška za nošenje, to će selidbu učiniti lakšom i bezbednijom.

Zapamtite da poređate teške i kabaste stvari na dno, a osetljive i lagane na vrh. Stavite dovoljno umetaka i folije da sačuvate svoje stvari od lomova i ogrebotina.

Umotajte sitne predmete u papir u boji ili u tkaninu, tako da ih lako možete primetiti. Šteta je kada nešto slučajno bacite u đubre zato što je to izgledalo kao lopta zgužvane novinske hartije.

Ne koristite sredstva za poliranje nameštaja pre pakovanja jer postava materijala za pakovanje može da ostavi tragove na površini nameštaja.
Očistite velike predmete kao što su TV, frižideri i druge aparate pre no što ih utovarite u kamion za selidbu.

Prašina i masnoća na površini može da oteža pokušaje da podignete stvari i da ih nosite. Imate vredne antikvitete i porodično nasledstvo? Dajte ih na procenu pre pakovanja u slučaju da se oštete.

Takođe je pametno i osigurati ih, pošto standardno osiguranje preduzeća za selidbe obično ne pokriva vrednost stvari.

Nastojte da pakujete stvari iz iste prostorije u isti set kutija. Pobrinite se da jasno obeležite kartonske kutije prema tome u koju sobu u vašem novom domu one treba da se rasporede.

Spakujte i kutiju sa najesencijalnijim stvarima, koja bi trebalo da se poslednja utovari u kamion, i prva istovari. Ona treba da sadrži važne stvari kao što su ćebe, flaširana voda, baterije, baterijska lampa, itd.

Nemojte da spakujete vaše najvažnije dokumente i predmete u kutije za selidbe koje se utovaruju u kamion. Njih treba da držite sa sobom, u kolima, da biste mogli da im pristupite u svako doba. U ovo spada lična karta, pasoš, izvod iz matične knjige rođenih, nakit, i drugo.

Ako imate decu, spakujte torbu koja sadrži neke od njihovih omiljenih igračaka, knjiga i užinu. Držite je u kolima, i izvadite je kada stignete u vaš novi dom da bi vaša deca mogla da se igraju dok se vi raspakujete.